Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Խորոված պղպեղով լցոնած սունկ

Դեկտեմբեր 27,2015 12:30

Ամանորյա սեղաններին մսեղենն այնքան շատ է լինում, որ ակամայից աչքերով բանջարեղեն ես փնտրում՝ մսի քանակը մի փոքր «չեզոքացնելու» համար: Այս ուտեստը կարող է ինչպես շատ լավ խավարտ ծառայել, այնպես էլ լինել ինքնուրույն ուտեստ: Ի դեպ, քանի որ Ամանորը Սուրբ Ծնունդին նախորդող պահքի օրերին ենք տոնում, այս ուտեստը կարող է նաեւ պահք պահողների համար լավ տարբերակ լինել, եթե միջից բացառենք պանիրը եւ մայոնեզը:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խոշոր սունկ (ագարիկոն (շամպինիոն) կամ պորտոբելո տեսակի)- 0,5 կգ
Կարմիր եւ կանաչ թարմ պղպեղներ- 4-5 հատ
Թարմ կանաչի՝ համեմ, մաղադանոս- կես կապ
Դեղին կոշտ պանիր (օրինակ՝ գաուդի տեսակի)- 100 գրամ
Մայոնեզ կամ սեւ պղպեղի սոուս- 3-4 ճաշի գդալ
Համեմունքներ ըստ ձեր ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պատրաստում ենք լցոնը: Պղպեղները խորովեք եւ մաքրեք: Սունկը լվացեք եւ թղթե սրբիչով լավ չորացրեք: Սնկի ոտիկները, խորոված պղպեղը եւ կանաչին կտրատեք եւ լցրեք խորը ամանի մեջ: Ավելացրեք մայոնեզը կամ սեւ պղպեղի սոուսը (կարող եք սոուսն ընտրել ձեր ճաշակով, ընդունելի է նույնիսկ թթվասերի տարբերակը, իսկ պահք պահողների համար՝ պարզապես բուսական յուղը), քերած պանիրը եւ լավ խառնեք բոլոր մթերքներն իրար:

lconac-sunk1

 

Այս խառնուրդով լցոնում ենք սնկի գլխիկները եւ տեղավորում ջերմակայուն ամանի մեջ, ցանկալի է կավից, բայց կարող է լինել նաեւ ապակուց կամ որեւէ այլ հրակայուն նյութից: Դրեք ջեռոցը՝ 20-30  րոպեով, մինչեւ պանիրը հալվի, իսկ սունկը փափկի:

lconac-sunk2

 

Եթե լցոնը ավելանա, կարող եք դրանով լցոնել նաեւ այլ բանջարեղեններ՝ պղպեղ, լոլիկ, թեթեւ տապակած սմբուկ եւ այլն: Կարող եք նաեւ բուսական յուղով տապակել այդ լցոնը եւ օգտագործել որպես սոուս՝ բրնձի ու մակարոնեղենների հետ:
Բարի ախորժակ:

lconac-sunk-3
Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
26.12..2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (2)

Պատասխանել

  1. Amalia says:

    Իսկ սունկը հետո ջեռոց դնել պետք չէ? Կարող է մոռացել եք այդ մասին նշել?

Պատասխանել

Օրացույց
Դեկտեմբեր 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Նոյ   Հուն »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031