Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Եռաշերտ տորթ

Դեկտեմբեր 20,2015 12:30

Շատ համեղ եւ արտաքնապես գեղեցիկ այս տորթը կզարդարի ցանկացած տոնական սեղան:

Անհրաժեշտ մթերքները

Խմորի համար

Ձու- 4 հատ

Շաքարավազ- 1,5 բաժակ

Կարագ կամ յուղ- 150 գրամ

Թթվասեր- 450 գրամ (կարող եք կեսը փոխարինել մածունով)

Ալյուր- 2 բաժակ

Սոդա- 1,5 թեյի գդալ

Կակաչի սերմեր- 3/4 բաժակ

Ծիրանի չիր- 3/4 բաժակ

Ընկույզ – 3/4 բաժակ

Կրեմի համար

Կարագ- 200 գրամ

Շաքարավազ- 1 բաժակ

Եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա- 2 ճաշի գդալ

Կաթ-0,5լ

Վանիլի մզվածք – 2 ճաշի գդալ (կամ մեկ տուփ փոշի վանիլ)

Զարդարելու համար– 0,5 բաժակ աղացած ընկույզ կամ մանրած նուշ

Պատրաստման եղանակը

erashert-tort1 erashert-tort-2

Սկզբում պետք է պատրաստել խմորը: Կարագն ու շաքարավազը լավ հարեք, հատ-հատ ավելացրեք ձուն, կրկին լավ հարեք: Ավելացրեք թթվասերը, սոդան եւ ալյուրը: Խմորը բաժանեք երեք հավասար մասի: Առաջինին ավելացրեք աղացած ընկույզը, երկրորդին՝ կակաչի սերմերը եւ երրորդին՝ մանր կտրատած ծիրանաչիրը: (Ի դեպ, չիրը կարող եք նախապես թրջել կոնյակի կամ շատ մուգ թեյի մեջ, որպեսզի փափկի):

erashert-tort-3

Յուրաքանչյուր շերտը առանձին եփեք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում: Պատրաստ լինելը ստուգեք փայտե չոփիկով՝ եթե չոր է դուրս գալիս խմորի միջից, ուրեմն պատրաստ է:

erashert-tort-4 erashert-tort-5

Մինչ խմորները եփվում են պատրաստեք կրեմը: Շաքարավազը, օսլան եւ ձուն լավ հարեք փոքր կաթսայի մեջ: Եռացրած կաթը բարակ շիթով ավելացրեք այդ խառնուրդին, որն այդ ընթացքում պետք է անընդհատ հարել, որպեսզի ձուն հանկարծ չեփվի: Երբ լրիվ կաթն ավելացնեք, կաթսայով դրեք շատ մարմանդ կրակին եւ անընդհատ խառնելով եփեք մինչեւ կրեմը պնդանա: Սենյակային ջերմաստիճանի հասցրած թույլ կարագը առանձին ամանում լավ հարեք, գդալ-գդալ ավելացրեք ամբողջապես սառած եփած կրեմը եւ հարեք: Ամենավերջում ավելացրեք վանիլի մզվածքը:

Ի դեպ, այս տորթի համար կարող եք ավելի հեշտ կրեմ էլ պատրաստել՝ 1 տուփ կարագը լավ հարելով 1 տուփ խտացրած կաթի եւ մեկ տուփ վանիլի փոշու հետ:

erashert-tort6

Երբ խմորի բոլոր շերտերը եփված եւ լրիվ սառած կլինեն, միացրեք դրանք իրար կրեմով: Կրեմով պատեք նաեւ տորթի եզրերը եւ վրայի շերտը: Աղացած ընկույզով պատեք տորթի եզրերը, վրան զարդարեք աղացած կամ կտրատած ընկույզով կամ նուշով:

erashert-tort7

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց Մելանյա ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
19.12..2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (1)

Պատասխանել

  1. Հ.Շ. says:

    կ’առաջարկեմ ընկույզը փոխարինել սեւ շոկալադի փաթիլներով կամ կարծր գնդիկներով (ցանկացված հյուսվածքի համեմատ), որովհետեւ շատեր լուրջ ալերգիաներ ունեն ընկոյզի եւ նոյնանման ուտելիքների վերաբերեալ

Պատասխանել

Օրացույց
Դեկտեմբեր 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Նոյ   Հուն »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031