Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Իմամ բայալդի

Սեպտեմբեր 20,2015 12:30

Ամառային տապակած բանջարեղենի խառնուրդը հայերս սովոր ենք այս անունով կոչել, թեեւ նման խառնուրդ կա գրեթե բոլոր միջերկրածովյան եւ կովկասյան ազգերի խոհանոցներում, եւ բոլորի մոտ այն տարբեր անուն է կրում: Իմամ բայալդին, ինչպես շատ ուրիշ սիրված եւ գրեթե բոլորին ծանոթ ուտեստները, պատրաստման բազմաթիվ եղանակներ ունի: Փորձեք նաեւ այս ձեւով, շատ համեղ է ստացվում:

Անհրաժեշտ մթերքները

Սմբուկ-5-6 հատ
Կանաչ եւ կարմիր թարմ պղպեղներ- 5-6 հատ
Կծու ծիծակ-1 հատ
Թարմ լոլիկ- 5-6 հատ
Սոխ-2 հատ
Սխտոր- 4 պճեղ
Բուսական յուղ- 1-2 բաժակ
Աղ
Սեւ պղպեղ
Խառը կանաչի

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկի պոչիկները կտրել, կեղեւահանել, լվանալ: Լվանալ նաեւ պղպեղը եւ լոլիկը: Մաքրել եւ լվանալ սոխն ու սխտորը: Սմբուկը կտրատել կամ կլոր շերտերով կամ տաշեղաձեւ: Կտրատել նաեւ լոլիկը, սոխն ու սխտորը:

imam-bayaldi-1
Թավայի մեջ բավականին շատ բուսայուղ լցնել, լավ տաքացնել: Սմբուկները տապակել: Երբ բուսայուղը շատ եք լցնում եւ սմբուկները ամբողջությամբ ընկղմվում են մեջը, շատ ավելի քիչ են ներծծում յուղը, քան քիչ լցնելու դեպքում: Ամեն դեպքում, տապակելուց հետո բանջարեղենը դրեք մի քանի շերտ թղթե անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը ներքաշվի թղթի մեջ: Եթե, այնուամենայնիվ, բուսայուղը թավայի մեջ վերջանա, ավելացրեք միայն այն ժամանակ, երբ թավայի մեջ բանջարեղեն չլինի:

imambayaldi2 imambayaldi3
Տապակեք նաեւ պղպեղները՝ նախապես կտրատված կամ ամբողջական:

Շատ քիչ բուսայուղով տապակեք սոխը, երբ լավ կարմրի, ավելացրեք սխտորը, ապա լոլիկը: Երբ լոլիկը իր հյութը դուրս տա, ավելացրեք տապակած սմբուկն ու պղպեղները, աղ եւ պղպեղ արեք, կրակը շատ ցածրացրեք, կափարիչը փակեք, եւ թողեք 10-15 րոպե բանջարեղենները միասին շոգեխաշվեն: Պարբերաբար խառնեք: Վերջում ավելացրեք կտրատած կանաչին եւ անջատեք:

imambayaldi4
Կարող եք մատուցել ինչպես տաք վիճակում՝ որպես խավարտ կամ առանձին ուտեստ, այնպես էլ սառը վիճակում՝ որպես նախուտեստ կամ աղցան:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց
ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ»

19.09.2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Սեպտեմբեր 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Օգո   Հոկ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930