Արաբական այս համեղ նախուտեստը այնքան հեշտ է պատրաստվում եւ այնքան համեղ է, որ ամառը, երբ սմբուկն առատ է, այն կդառնա ձեր սեղանի անբաժան մասը:
Անհրաժեշտ մթերքները
Սմբուկ- 5-6 հատ
Սխտոր- 3-4 պճեղ
Թահին- 4 ճաշի գդալ
Կիտրոնի հյութ- 3 ճաշի գդալ (կարելի է փոխարինել նույնքան քամած մածունով)
Աղ- ըստ ճաշակի
Ձիթապտղի յուղ- 3 ճաշի գդալ
Կարդացեք նաև
Պատրաստման եղանակը
Խորովել սմբուկները եւ մաքրել: Ավելացնել բոլոր բաղադրամասերը (կարող եք նաեւ կիտրոնի կեղեւը քերիչով անցկացնել եւ ավելացնել) եւ հարել բլենդերով կամ տրորել պատառաքաղով:
Մատուցել՝ վրան ձիթապտղի յուղ արած:
Ի դեպ, կարող եք նաեւ 1-2 գդալ քամած մածուն ավելացնել, բայց միայն` մատուցելուց անմիջապես առաջ, այլապես մածունը շատ արագ «կթթվեցնի» ձեր մութաբալը:
Բարի ախորժակ:
Պատրաստեց
ՄԵԼԱՆՅԱ
ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ
«Առավոտ» օրաթերթ
01.08.2015
Շատ շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար Մելան յան, ես այն վաղուց ուզում էի ունենալ, անկասկած շատ համեղ կստացվի: Բարևներ և համբույրներ:
Հարգելի Մելանյա, իսկ կարող է Դուք ֆալաֆել պատրաստել էլ գիտեք:: Համացանցում տարբեր ձեւեր կան, չգիտեմ` որն է լավը
Պաբագհանուշ