Հայաստանի սպառողների ասոցիացիան՝ Համազգային վստահության խորհրդի հետ, վերջին 5 ամիսներին այցելել է 20 սնունդ արտադրող կազմակերպություն՝ հասարակական վերահսկողություն իրականացնելու նպատակով։ Ավելի քան 120 ընկերություն էլ մերժել է ընդունել՝ տարբեր պատճառաբանություններով։
Այցելած ընկերություններում մասնագետներն ականատես են եղել ինչպես դրական, այնպես էլ բացասական միտումների։
«Առաջընթաց տեսա տեխնոլոգիական, սարքավորումների հագեցվածության առումով։ Իսկ հիգիենայի կանոնների պահպանման առումով թերություններ շատ կան։ Ոչ միայն կոնկրետ արտադրական սարքերը պետք է մաքուր լինեն, այլև ամբողջ տարածքը, պատուհանները»,-նշեց Հայաստանի սպառողների ասոցիացիայի նախագահ Արմեն Պողոսյանը։ Բացի այդ, սննդի ոլորտում աշխատողները պետք է պարբերաբար բժշկական ստուգում անցնեն, ինչը ևս չի պահպանվում։
Կարդացեք նաև
Մանրամասն՝ կարդացեք այստեղ