Այս յուրօրինակ եւ չափազանց համեղ կարկանդակը կդառնա ձեր սիրելի խմորեղեններից մեկը՝ բավական է միայն մեկ անգամ այն փորձել: «Շտրեյզելը», որ իրենից ներկայացնում է, ըստ էության, չոր խորիզ, քաղցր փշրանք, շատ հետաքրքիր տեսք եւ համ է տալիս կարկանդակին:
Անհրաժեշտ մթերքները
Խմորի համար
150 գրամ կարագ
Կարդացեք նաև
2 ձվի դեղնուց
1-2 բաժակ ալյուր (պետք է ավելացնել քիչ-քիչ, որ ստացվի ոչ թույլ, բայց ոչ էլ պինդ խմոր)
0,5 բաժակ շաքարավազ
0,5 թեյի գդալ սոդա+ 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
Կաթնաշոռային միջուկի համար
2 տուփ կաթնաշոռ
0,5 բաժակ շաքարավազ
0,5 բաժակ որեւէ հատապտղային չիր (սա կարելի է փոխարինել ցիտրուսի քերած կեղեւով)
1 ձվի սպիտակուց
Կակաչի սերմերի միջուկի համար
Կակաչի սերմեր- 200 գրամ
Շաքարավազ-0,5 բաժակ
Շտրեյզելի համար
150 գրամ շաքարավազ
150 գրամ ալյուր
75 գրամ կարագ
Պատրաստման եղանակը
Սկզբից պատրաստենք միջուկները:
Կակաչի սերմերը լվացեք եւ թրջեք եռման ջրով: 10-15 րոպեից քամեք ջուրը եւ աղացեք սերմերը շաքարավազի հետ՝ բլենդերով կամ մսաղացով:
Առանձին ամանում կաթնաշոռը տրորեք սպիտակուցի, շաքարավազի եւ չրերի (կամ՝ ցիտրուսի կեղեւի) հետ: Ի դեպ, կարելի է ամռանը ցիտրուսը կամ չրերը փոխարինել թարմ հատապտուղներով՝ ազնվամորի, կոկռոշ, ելակ, հաղարջ եւ այլն:
Մեկ այլ ամանում պատրաստեք շտրեյզելը՝ քաղցր փշրանքը: Շաքարավազն ու փափուկ կարագը լավ տրորեք պատառաքաղով, քիչ-քիչ ավելացրեք ալյուրը: Աշխատեք շատ չխառնել ալյուրն ավելացնելուց հետո, որպեսզի չքարանա: Պետք է լինի փափուկ փշրանք:
Խմորի համար հարեք փափուկ կարագը շաքարավազի հետ, ավելացրեք դեղնուցները, լավ հարեք, ապա ավելացրեք սոդան, որի վրա լցրեք մի ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ եւ ալյուրը: Կարող եք խմորին ավելացնել նաեւ կիտրոնի կամ նարնջի քերած կեղեւ:
Սկսենք «հավաքել» մեր կարկանդակը: Ջեռոցի կլոր թավայի մեջ (եթե մեծ քառանկյունն եք օգտագործելու, բաղադրիչները կրկնակի չափով ավելացրեք) դրեք փափուկ խմորը, ձեռքերով տարածեք: Վրան լցրեք աղացած կակաչի սերմը, տարածեք: Հաջորդ շերտի համար կաթնաշոռային միջուկը տարածեք: Եվ վերջում՝ խմորի ողջ տարածքով լցրեք շտրեյզելը: Դրեք 190-200 աստիճան նախապես տաքացրած ջեռոցը եւ թխեք մինչեւ շտրեյզելը ոսկեգույն կդառնա:
Բարի ախորժակ: