Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Չախոխբիլի

Մայիս 24,2015 12:30

Վրացական խոհանոցի ամենահայկականացված եւ մեր քիմքին շատ մոտ ուտեստներից մեկը չախոխբիլին է՝ շատ համեղ եւ մատչելի:

Անհրաժեշտ մթերքները

Հավ- 1 հատ (կարելի է վերցնել նաեւ միայն թեւիկները կամ բդիկները-1 կգ)

Բուսական յուղ- 4 ճաշի գդալ

Սոխ-4-5 խոշոր գլուխ

Սխտոր- 4-5 պճեղ

Կարմիր դառը գինի- 100 գրամ

Լոլիկ- 1 լիտրանոց տարայով՝ սեփական հյութում պահածոյացված կամ 1 կգ՝ թարմ վիճակում, կեղեւահան արված

Համեմ եւ մաղադանոս

Պատրաստման եղանակը

chaxobili1

Հավը աղով եւ կարմիր ու սեւ պղպեղով համեմել, թողնել առնվազն 2-3 ժամ: Թավան տաքացնել, լցնել բուսական յուղը, հավը լավ տապակել բոլոր կողմերից, ավելացնել խոշոր շերտատած սոխը, ապա սխտորը:

chaxobili2 chaxobili3

Մի քանի րոպե անց ավելացնել կարմիր գինին, եւս մի քանի րոպեից լոլիկը: Փակել կափարիչով, եւ թողնել 30-45 րոպե շոգեխաշվի շատ թույլ կրակի վրա:

chaxobili4 chaxobili5

Մատուցել՝ վրան թարմ կանաչի կտրատած:

chaxobili6

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
23.05.2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031