Ինչպես ամբողջ աշխարհում, այնպես էլ մեր երկրում արագ սնունդը մեծ տարածում ունի։ «Այդ ֆասթ ֆուդն օգտագործելիս մենք ոչ թե հագեցնում, այլ բթացնում ենք քաղցը»,-շեշտել է «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացում և պահպանում» ՀԿ նախագահ Սեդրակ Մամուլյանը։ Վնասակար է ոչ միայն հենց բուն արագ պատրաստված սնունդը, այլև այն արագ ուտելը, քանի որ օրգանիզմը չի հասցնում լիարժեք մարսել այն։ Խոհարարը դա համարում է իսկական փորձություն ստամոքսի համար։
«Խորհուրդ կտայի հատկապես երիտասարդներին և այն մարդկանց, ովքեր օրվա ընթացքում հիմնականում զբաղված են և արագ են սնվում, ուշադրություն դարձնել սրան և ճիշտ սնվել»,-նշել է նա։
Պարոն Մամուլյանը խորհուրդ է տալիս նաև սնվելուց առաջ ջուր կամ թան օգտագործել, ինչը օրգանիզմը կնախապատրաստի սննդի ընդունմանը։
«Արագ սննդի հաճախակի օգտագործումը կարող է նպաստել նաև քաղցկեղի առաջացմանը։ Որոշ երկրներ հատկապես այս պատճառով վաղուց արգելել են իրենց երկրում ֆասթ ֆուդի վաճառքը»,-ասել է խոհարարը։
Կարդացեք նաև
Հրապարակումն ամբողջությամբ՝ այստեղ: