Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Կեչու հյութը ու կոները՝ ռեւմատիզմի, բրոնխիտների եւ այլ հիվանդությունների դեմ

Ապրիլ 29,2015 11:00

Կեչազգիների ընտանիքին պատկանող կեչին` բերյոզա, հայտնի ծառ է, որի բարձրությունը հասնում է մինչեւ 25 մետրի: Ծաղկում է ապրիլ-մայիս ամիսներին, իսկ պտուղները հասունանում են օգոստոս-սեպտեմբերին: Բուժական ազդեցություն ունեն կեչու կոները եւ ծառի հյութը, որոնք պարունակում են եթերայուղ, ֆլաբոնոիդներ, խեժ, դաբաղող եւ այլ նյութեր:

Կեչու կոները օժտված են արյունաքամիչ, հակաբորբոքային, հյուսվածքների վերականգնումը խթանող հատկություններով: Կիրառվում է երիկամի, միզապարկի, այտուցների, ջրգողության, ռեւմատիկ արթրիտների, դժվարությամբ բուժվող եւ թարախակալած վերքերի դեպքում:

Կարելի է կիրառել եւ ջրաթուրմի, եւ եփուկի ձեւով: Ջրաթուրմի համար 1 թեյի գդալ կոները թրմել կես բաժակ եռման ջրում եւ խմել օրը 3-4 անգամ, 2 ճաշի գդալ: Եփուկը պատրաստեք հետեւյալ տարբերակով` 30 գրամ կոները եփել 1 բաժակ եռացած ջրում եւ խմել ինչպես ջրաթուրմը:

Կեչու հյութը հակացինգային եւ միզամուղ միջոց է, որը ներքին ընդունման ձեւով օգտագործում են ռեւմատիզմի, այտուցների, անգինաների, բրոնխիտների ժամանակ: Արտաքին օգտագործման համար կիրառվում է էկզեմաների եւ չիբանների դեպքում: Հյութը հավաքում են գարնանը, երբ ցողունի վրա արված կտրվածքներից այն առատորեն հոսում է: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս երեխաներին տալ 100 գրամ հյութ, իսկ մեծահասակներին 200 գ՝ օրական 3-4 անգամ, 20-30 օր շարունակ:

 

Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ

 

«Առավոտ» օրաթերթ
28.03.2015

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Ապրիլ 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Մար   Մայիս »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930