Որպեսզի կարողանաք պաշտպանել ձեր իմունային համակարգը գրիպից եւ մրսածությունից, պետք է հետեւեք ձեր սննդակարգին եւ անհրաժեշտ քանակի վիտամիններ ընդունեք: Անընդհատ դեղատուն վազելու եւ տարատեսակ դեղեր գնելու փոխարեն՝ մասնագետները խորհուրդ են տալիս վիտամիններով հարուստ սնունդ օգտագործել:
Վիտամին C-ն եւ A-ն հիմնականում պարունակում են բանջարեղենը, մրգերը եւ կարմիր հատապտուղները: Վիտամին B 6 մեծ չափով պարունակում է ընկույզը, սպանախը, գազարը, կաղամբը եւ լոլիկը: Պանտոնենաթթու (B 3 վիտամին) կա ոլոռի եւ տերեւավոր բանջարեղենի մեջ, իսկ պղինձ կա սպանախի եւ հնդկացորենի մեջ: Սելենով հարուստ են շիլաները, հատկապես՝ ծլեցրած ցորենը: Յոդի հիմնական աղբյուրը համարվում է ջրիմուռը, իսկ ցինկ պարունակում են ծովամթերքն ու սունկը:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
Կարդացեք նաև
«Առավոտ» օրաթերթ
28.02.2015