Մարդու կարեւորագույն օրգանների համար գիտնականներն առանձնացրել են այն մթերքները, որոնք տվյալ օրգանների համար իրենց օգտակարությամբ առաջնային նշանակություն ունեն: Այսպես օրինակ`
ուղեղի համար օգտակար է ձուկ սաղմոնը, թյուննոսը (տունեց), սարդինաձուկը եւ ընկույզը:
Աչքերին օգտակար է եգիպտացորենը, գազարը եւ ձվի դեղնուցը:
Մազերի համար՝ մուգ կանաչ բանջարեղեն, լոբի եւ սաղմոն:
Մկանների համար՝ բանան, որը օգնում է մկանային ցավի դեպքում, կարմիր միս, ձու եւ ձկնեղեն՝ մկանային համակարգն ամրացնելու համար:
Թոքերի համար` բրոկկոլի, չինական կաղամբ, սովորական կաղամբ:
Սրտին օգտակար է լոլիկը, կարտոֆիլը, թխվածքաբլիթները, բնական հյութերը:
Ոսկորների համար` նեխուր, նարինջ, կաթ:
Մաշկին՝ կանաչ թեյ, սաղմոն եւ հապալաս:
Աղիքների համար` մածուն, սեւ սալոր:
Պատրաստեց ԱՆՈՒՇ ՄԱԹԵՎՈՍՅԱՆԸ
«Առավոտ» օրաթերթ
21.02.2015