Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Շերտավոր խմորով եւ նրբաբլիթներով կարկանդակ

Հունվար 11,2015 14:01

Այս կարկանդակը կարող է շատ ունիվերսալ լինել՝ ինչպես տոնական սեղանների համար գեղեցիկ եւ համեղ հյուրասիրություն, այնպես էլ՝ տոնական հնդկահավի կամ հավի կտորներից ազատվելու հրաշալի տարբերակ:հավով պիրոգ

Անհրաժեշտ մթերքները

Շերտավոր խմոր- 500 գրամ

Նրբաբլիթներ- 5-6 հատ

Սոխ- 1-2 գլուխ

Գազար- 1-2 հատ

Կարմիր կամ նարնջագույն թարմ պղպեղ-1 հատ

Բուսական յուղ- 4 ճաշի գդալ

Խառը կանաչի-4-5 ճյուղ

Համեմուքներ

Հավ կամ հնդկահավ- 400-500 գրամ

Կաթնասեր կամ թթվասեր- 400 գրամ

Սունկ (պարտադիր չէ)- 0,5 կգ

Բեշամել սոուս- մեկ բաժակ

Պատրաստման եղանակը

Սկզբում պատրաստեք միջուկը: Կարող եք պատրաստել ինչպես մեկ տեսակի միջուկ՝ միայն հավով, այնպես էլ՝ երկու՝ մեկը հավով, մյուսը՝ սնկով:

Հավով (կամ հնդկահավով) միջուկի համար նախ սոխը եւ գազարը տապակեք բուսական յուղի մեջ, ապա ավելացրեք կտրատած հավը: Կարող եք օգտագործել նաեւ եփված կամ տապակած հավի կտորներ: Իսկ եթե հավը թարմ է, ապա մի քիչ տապակելուց հետո վրան կես բաժակ սպիտակ գինի կամ ուղղակի ջուր ավելացրեք, թողեք լավ եփվի: Վերջում ավելացրեք կաթնասերը:դա

Եթե պատրաստելու եք նաեւ սնկով միջուկ, հավի քանակը կարող եք կիսով չափ կրճատել: Սունկը պատրաստեք ճիշտ նույն եղանակով, ինչ հավը՝ բուսական յուղի մեջ տապակեք սոխն ու գազարը, ավելացրեք կտրատած սունկը, թողեք տապակվի, աղ ու պղպեղ ավելացրեք, նաեւ կես բաժակ կաթնասեր:

Այժմ կարող եք հավաքել կարկանդակը:скачанные файлы (25)

Շերտավոր խմորը գրտնակեք ոչ շատ բարակ, կտրեք համապատասխան ձեր թավայի: Եթե կլոր թավայի մեջ եք պատրաստելու, խմորը ավելի մեծ արեք, քան թավայի շրջագիծն է, դրեք թավայի մեջ, վրան լցրեք միջուկի կեսը (կամ, եթե երկու տեսակի միջուկ է՝ մի տեսակը): Ծածկեք նրբաբլիթների շերտով՝ երեք հատը կբավարարի: Վրան լցրեք մի քանի գդալ բեշամել սոուս (բեշամելի պատրաստման եղանակը՝ այստեղ ), ապա մյուս միջուկը, կրկին ծածկեք նրբաբլիթներով, վրան բեշամել, նորից միջուկը եւ ծածկեք շերտավոր խմորի մնացորդներից պատրաստված կտորներով՝ վանդակի, արեւի կամ ծաղկի ձեւով, վրան կաթ կամ ձվի դեղնուց քսեք եւ դրեք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ մինչեւ խմորը կարմրի:

скачанные файлы (26)

 

 

 

 

скачанные файлы (28)скачанные файлы (27)

Կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Բարի ախորժակ:

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (1)

Պատասխանել

Օրացույց
Հունվար 2015
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Դեկ   Փետ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031