Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Կաղամբով եւ թյունոսով կարկանդակ 

Նոյեմբեր 30,2014 12:30

Այս կարկանդակը ե՛ւ հագեցնող նախաճաշ կարող է լինել, եւ աշխատանքի կարող եք տանել՝ արագ ընդմիջում անելու համար, ե՛ւ ընթրիքին մատուցել՝ համեղ, սննդարար եւ ինքնատիպ:

Անհրաժեշտ մթերքները

կաղամբ-0,5 կգ
պահածոյացված թյունոս- 1 տուփ
պահածոյացված եգիպտացորեն- 1 տուփ
մաղադանոս- 2-3 ճյուղ
հացի խմոր- 0,5 կգ
ձու-1 հատ
համեմունքներ

Պատրաստման եղանակը 

Պատրաստել կամ գնել հացի կամ պիցցայի խմոր (1 բաժակ գոլ ջրի մեջ լուծել 1 ճաշի գդալ խմորիչ, ավելացնել կես կգ ալյուր, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 2 գդալ բուսական յուղ, 1 ճաշի գդալ աղ, լավ հունցել, թողնել մեկ ժամ հանգստանա տաք տեղում, էլի հունցել մոտ տաս րոպե, թողնել եւս մեկ ժամ): Խմորի պատրաստման մանրամասները՝ այստեղ:

Առանձին պատրաստել միջուկը: Կաղամբը մանր կտրատել, ավելացնել կտրատած մաղադանոսը (կարելի է նաեւ սպանախ կամ այլ կանաչիներ ավելացնել), եգիպտացորենը, թյունոսը, համեմունքները: Լավ խառնել: Ձուն կոտրել, սպիտակուցը լցնել միջուկի մեջ, դեղնուցը պահել խմորի վրա քսելու համար:

kaxamb2 kaxamb1

Խմորը բացել, լցնել միջուկը, փաթաթել, վրան քսել ձվի դեղնուցը եւ դնել յուղոտած թավայի մեջ ու տեղավորել 200-220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Կարող եք նաեւ ոչ թե ռուլետի նման փաթաթել, այլ կլոր կարկանդակ պատրաստել:
Մատուցել կարելի է ինչպես տաք-տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Բարի ախորժակ:

Պատրաստեց ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆԸ

«Առավոտ» օրաթերթ
29.11.2014

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Նոյեմբեր 2014
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930