Շերտավոր խմորով եւ պանրե միջուկով այս կարկանդակը կարող է դառնալ ձեր ինչպես տոնական սեղանի զարդը, այնպես էլ՝ ամենօրյա ուտեստների մեջ հաստատուն տեղ գրավել, քանի որ ե՜ւ որպես արագ նախաճաշ է շատ հարմար, եւ երեկոյան՝ մի բաժակ գինու հետ, եւ պիկնիկի համար վերցնելու համար:
Անհրաժեշտ մթերքները
Շերտավոր խմոր- 500 գրամ
Պանիր (կարող եք վերցնել ինչպես միայն հայկական՝ չանախ կամ լոռի, այնպես էլ տարբեր պանիրների խառնուրդ՝ դեղին չոր, սերուցքային կամ որեւէ այլ)-300 գրամ
Կաթնաշոռ- 200 գրամ
Պղպեղ- մեկ հատ (կարող է լինել դեղին, կարմիր, կանաչ, կամ՝ կախված սեզոնից՝ պղպեղի փոխարեն կամ նույնիսկ՝ պղպեղի հետ միասին, կարող եք վերցնել մի կապ ծնեբեկ, կարող եք պղպեղը փոխարինել կես կապ սպանախով կամ կանաչ սոխով եւ այլն, համադրությունները՝ ըստ ձեր ճաշակի)
Ձու- երկու հատ
Համեմուքներ՝ կարմիր պղպեղ, չորացրած դաղձ կամ հազրեվարդ (ռոզմարին),
Քունջութ- երկու ճաշի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Կարդացեք նաև
Պանիրը քերել խոշոր քերիչով, ավելացնել կաթնաշոռը, մեկ ձուն եւ մյուսի սպիտակուցը: Լավ տրորել, ավելացնել կտրատած բանջարեղենը, համեմուքները: Դնել մի կողմ (ի դեպ, կարող եք միջուկը անգամ մեկ օր շուտ պատրաստել):
Շերտավոր խմորը բացել: Կես կգ շերտավոր խմորից կարող է երկու մեծ կարկանդակ դուրս գալ, այնպես որ կարող եք կիսել երկու մասի, նոր առանձին-առանձին բացել: Պատառաքաղով լավ ծակծկել խմորը: Ձվի դեղնուցը հարել, կարող եք մի թեյի գդալ կաթ կամ ջուր ավելացնել: Միջուկի մի կեսը դնել մի խմորի վրա, մյուս կեսը՝ մյուս: Դնել ուղիղ մեջտեղում՝ երկայնքով: Խմորը մի կողմից վրա բերել, ծածկել միջուկը, վրան հարած դեղնուց քսել, ապա հաջորդ երեսը բերել, ծածկել: Այսպիսով, դեղնուցը սոսնձող դեր կունենա եւ խմորը չի բացվի: Վրայից նույնպես դեղնուց քսել: Վրան քունջութ ցանել, դնել նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Երբ լավ կարմրի՝ պատրաստ է:
Կարկանդակը կտրեք միայն սառչելուց հետո:
Բարի ախորժակ:
ՄԵԼԱՆՅԱ ԲԱՐՍԵՂՅԱՆ
«Առավոտ»
06.09.2014