Մեր քաղաքացիներից շատերը թերահավատորեն են վերաբերվում երեւանյան փողոցներում վաճառվող պաղպաղակի թարմությանը։ Որքանո՞վ է որակյալ եւ անվտանգ վաճառվող պաղպաղակը։ Այս հարցերի շուրջ «Ժողովուրդ»-ը զրուցեց ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության սննդամթերքի անվտանգության պետական ծառայության աշխատակազմի ղեկավարի տեղակալ Դավիթ Ղուլյանի հետ:
– «Ժողովուրդ»-ի խմբագրությունը պարբերաբար զանգեր է ստանում քաղաքացիներից, ովքեր մտավախություն ունեն կապված երեւանյան փողոցներում վաճառվող պաղպաղակի թարմության հետ։
– Փողոցում վաճառվող պաղպաղակը դա փողոցային առեւտուր է, որը մեր վերահսկողության դաշտում չէ։ Իսկ իտալական եւ ֆրանսիական պաղպաղակները, որոնք նույնպես վաճառվում են նաեւ փողոցում, դրանք ներմուծված են։ Մեր կողմից պահանջվում է պարտադիր ստուգել դրանց անվտանգությունը հավաստող փաստաթղթերը։ Իսկ այն երկիրը, որը ռիսկային է համարվում, այդտեղից ներմուծված պաղպաղակը ենթարկվում է նաեւ լաբորատոր փորձաքննության։
Ի դեպ, Հայաստան պաղպաղակ է ներմուծվում Իտալիայից, Գերմանիայից, ԱՄՆ-ից, Ֆրանսիայից։ Այս տարի մոտ մեկ ամիս առաջ առաջին անգամ նաեւ ՌԴ-ից է պաղպաղակ ներկրվել։
Զրուցեց Սյունէ ՀԱՄԲԱՐՁՈՒՄՅԱՆԸ
Հոդվածն ամբողջությամբ կարող եք կարդալ «Ժողովուրդ» թերթի այսօրվա համարում