Aravot.am-ի հետ զրույցում Ախուրյան գյուղի ֆերմերներից մեկը`Ատոմ Թադևոսյանը նեղսրտեց, որ թեև Շիրակի դաշտում բանջարեղենը թափվում է, սակայն տարբեր տեսակի հյութեր, ավելի կոնկրետ գազարի հյութը, չգիտես ինչու պարտադիր Ֆրանսիայից են ներկրում Հայաստան: «Չեմ հասկանում դժվա՞ր է էդ մասին մտածելը, բանջարեղենը ամբողջ Շիրակի մարզում թափվում է, ինչո՞ւ պտի գնանք Ֆրանսիայից բերենք, էդ ինչո՞վ են ֆրանսիացիք մեզանից լավ արտադրում, նույն ստիլով ենք արտադրում էլի: Կամ էլ ֆրանսիացիք որտե՞ղ էին, որ հայ կանայք գազարից հյութ էին ստանում: Թող գան գյուղացիների հետ պայմանագիր կապեն , գյուղացին ցանի, մշակի, իրենց ձեռքը տա, արտադրությունը տեղում կազմակերպենք, ոչ թե օլիգարխները գնան ու հյութը Ֆրանսիայից բերեն, չգիտես էլ ինչ որակի է: Իմ առաջարկով ավելի էժան կնստի, ավելի որակով, ես ծրագիր եմ ներկայացրել, լսել են, ասել են անպայման կընդառաջենք, բայց մեր մտահղացումը մեծ էր, երևի չթողեցին էլի, երկու տարի էլ պատասխան չկա»,- ասաց գյուղատնտեսը:
Նունե ԱՐԵՎՇԱՏՅԱՆ
Ээээ, Атом джан, скоро и абрикосы привезут!! Каждая страна хочет реализовывать свою продукцию!!