55 տարի առաջ, երբ երկու կին սկսեցին պատրաստել հայկական խմորեղեններ, Ռիչմոնդում (նահանգ Վիրջինիա) մեկնարկեց հայկական կերակրատեսակների փառատոնը: Գրում է «Ռիչմոնդ» պարբերականը:
Ինը տարի առաջ կազմակերպիչները որոշեցին մեծացնել արարողության մասշտաբներն ու դարձնել քաղաքային փառատոն՝ երաժշտական բեմ և հովանոցներով սեղաններ ավելացնելով:
Այս տարի սեպտեմբերի 19-ին փառատոնին ելույթ կունենա «Ախթամար» շրջիկ պարախումբը, ինչպես նաև տեղի հայկական պարային և երաժշտական խմբերը:
Եվ, իհարկե, ուտելիք, գրում է պարբերականը, դուք կարող եք խորտակվել պանրի և սպանախի բորեկի, հավի և խոզի քյաբաբների, հայկական աղցանների, լահմաջոյի, հումուսի մեջ:
Պատրաստեց Հովհաննես ԻՇԽԱՆՅԱՆԸ