1853 թվականի օգոստոսի 24-ին ԱՄՆ Նյու-Յորք նահանգի Սարատոգա-Սփրիգս քաղաքի Moon’s Lake Lodge ռեստորանի շեֆ-խոհարար Ջորջ Կրամը առաջին անգամ պատրաստեց կարտոֆիլի չիպս: Ռեստորանի մի հաճախորդ հրաժարվեց ուտել Կրամի պատրաստած սովորական տապակած կարտոֆիլը, պնդելով, որ կարտոֆիլի շերտերը չափազանց հաստ են: Կրամը հաճախորդի «ինադու» նույն տապակած կարտոֆիլը պատրաստեց թղթի հաստությաբ կտրած կարտոֆիլից: Հաճախորդը ցնծության մեջ էր:
1860 թվականին Կրամը բացեց սեփական ռեստորանը, որի ճաշացանկում կար «բարակ կտրտած տապակած կարտոֆիլ», իսկ 1890 թվականին Քլիվլենդի մի վաճառական սկսեց հենց փողոցում, տաքացվող խցիկից վաճառել «բարակ կտրտած տապակած կարտոֆիլ»:
1926 թվականից սկսվեց չիպսի թղթով փաթեթավորումն ու վաճառք: Այսօր ԱՄՆ-ում տարեկան վաճառվում է 6 միլիարդ դոլարի չիպս: