Ֆրանսիայի Շամպանի նահանգի Օտվիլեր վանական համալիրի տնտեսվար Պիեր Պերինոնը գործից ազատ ժամանակ տարատեսակ գինիներով նոր ըմպելիք ստանալու փորձեր էր անում:
1668 թվականի օգոստոսի 4-ին, նա հանրությանը ներկայացրեց նոր խմիչք` արծաթափայլ պղպջակներով թեթեւ ակլոհոլ, որը այսօր հայտնի շամպայնի նախահայրն էր:
Միայն 1718 թվականին է հրապարակվել շամպայնի արտադրության տեխնոլոգիան: 1728 թվականից սկսել է շամպայնի զանգվածային արտադրությունն ու վաճառքը:
” Шампанское потому Прекрасно , что сохраняет свою Свежесть !
Проф. Фролов-Багреев