Գաղտնիք չէ, որ նախաճաշը կարևոր նշանակություն ունի մարդու ամբողջ օրվա ինքնազգացողության և աշխատունակության վրա: Սակայն տարբեր երկներում տարբեր կերպ ու բաղադրությամբ են ընկալում նախաճաշ ասվածը:
Անգլիա. ձու, բեկոն, հաճախ նաև լոբի և սունկ:
Ֆրանսիա. կրուասաններ և սուրճ:
Կարդացեք նաև
Գերմանիա. գերմանացիները հակված են նախաշաճին լավ սնվելուն, որի բաղադրության մեջ են մտնում հիմնականում սառը միս, երշիկ, տեղական պանիր և հաց:
Չինաստան. նախաճաշի ընտրությունը կախված է երկրի տարբեր շրջանների բնակիչներից, սակայն առավելապես ընդունված է ուտել
«դիմ-սիմ» կոչվող խնկալու տեսակից: