Լրահոս
Օրվա լրահոսը

Ամենավտանգավոր ուտեստների թոփ հնգյակ

Մայիս 10,2013 20:36

Երբեմն ախորժելի տեսք ունեցող կերակրատեսակները լինում են ոչ միայն շատ համեղ, այլև չափազանց վտանգավոր առաջության և կյանքի համար:

1. Ձուկ Ֆուգու: Այս ձկնատեսակը Ճապոնիայում համարվում է դելիկատես: Ձկան մեջ եղած թույնի ընդամենը մեկ կաթիլը կարող է դառնալ պարալիչի պատճառ, որն էլ հետագայում կբերի թունավորված մարդու մահվան:

2. Հսկայական (գորտ-ցուլ): Համարվում է Նամիբիա ազգային ուտեստներից: Տեղացիները ուտում են գորտի գրեթե բոլոր մասերը, իսկ օրինակ Եվրոպայում մատուցվում է միայն գորտի թաթերը: Այս գորտը ևս իր մեջ պարունակում է թույն, որը մեծ վտանգ կարող է հասցնել մարդու լյարդին:2 (34)3. Տարանտուլ: Սա մի կերակրատեսակ է, որը հանդիպում է միայն Կամբոջայում: ՈՒտեստը իրենից ներկայացնում է սովորական փլավ` համեմված անսովոր մեծ չափերի կարիճներով:3 (35)

4. «Սան Նակ Ջի»: Կորեայում և Ճապոնիայում դելիկատես համարվող այս էկզոտիկ ուտեստը պահանջում է ամուր նյարդեր իրեն համտեսողից: «Սան Նակ Ջի» -ին ութոտնուկներից պատրաստված կերակուր է: ՈՒթոտնուկները մատուցվում են կենդանի վիճակով:4 (33)

5 .Կասավա:Կասավան բույս է, որը օգտագործվում է շատ երկրներում` տարբեր կերակրատեսակներ պատրաստելու համար, բայց եթե այն չմաքրվի մինչ օգտագործումը կամ մաքրվի սխալ ձևով, ապա կարող է հանդիսանալ մահվան պատճառ: Նրա արմատների մեջ պարունակվում է ցիանիդ` կյանքի համար վտանգավոր թույն:

5

 

Անդրանիկ Ջալալյան

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Մայիս 2013
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Ապր   Հուն »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031