Հայաստանում բնակվող սիրիահայերը գալիք Ամանորը պատրաստվում են նշել «սուրիական» մթնոլորտում, արևելյան՝ արաբական և սիրիական տարատեսակ ուտեստներով ու պարերով:
Սիրիահայերի համար յուրահատուկ հավաքատեղի դարձած Երևանի «Սպիտակ» արևելյան խոհանոցը, որ 3 ամիս առաջ հիմնել են Հայաստան գաղթած սիրիահայերը, Ամանորի գիշերը կրկին բոլորին համախմբող դեր կստանձնի:
Դեկտեմբերի 31-ի գիշերը շուրջ 100 սիրիահայ պատրաստվում է ամանորյա տոնը նշել այստեղ:
Խոհանոցում իսկական եռուզեռ է. խոհարարները՝ ճերմակ գոգնոցները կապած, պատրաստում են սիրիական տարբեր աղցաններ՝ համմուս, ֆաթուշ, մուհամմարա, քյուֆթայի տեսակներ՝ թրաբլսիե, ինչպես նաև պանրով բյորեկ, հաբրեթ սամագ (տապակած ձկան ֆիլե), հավի թարաթոր, յալանչի տոլմա:
Կարդացեք նաև
Նրանք նշում են, որ ամանորյա սեղանին մշտապես դնում են նաև գունաֆա (քաղցրեղեն, չիր, չամիչ, մրգեր):
«Սպիտակի» գլխավոր խոհարար սիրիահայ Եվա Պողոսյանը ցույց է տալիս կիսապատրաստ թրաբլսիեն և բացատրում, թե ինչպես պատրաստել:
Մանրամասն՝ կարդացեք այստեղ