ՀՀԿ պատգամավոր Մարգարիտ Եսայանը այս տարի առաջին անգամ Նոր տարին կանցկացնի Եվրոպայում` տղայի և ամուսնու հետ:
«Միշտ Հայաստանում ենք եղել` Դիլիջանում, Ծաղկաձորում, բայց այս տարի որոշեցինք մեկնել Չեխիա` Պրահա: Բայց մինչև մեր մեկնելը, տարվա վերջին կհավաքվենք մեր տանը` աղջիկներս իրենց ընտանիքներով, հայրս, քույրս, ու բոլորս միասին կճանապարհենք հին տարին, հետո նորից կհավաքվենք Սուրբ Ծննդյան տոներին, երբ վերադարձած կլինենք: Ընդամենը վեց օրով ենք գնում»,- ասում է Եսայանը:
Պատմում է, որ միշտ էլ ամանորյա տոնական սեղանը միայնակ է պատրաստել:
«Հայտնի բուդը, հնդկահավը, բլինչիկները, թփով տոլման… Երբ աղջիկներս դեռ ամուսնացած չէին, ինձ օգնում էին, ու հիշում եմ` այդ օրերի խոհանոցային բույրերը ու հաճելի թափթփվածությունը»,- ասում է Մարգարիտ Եսայանը:
Կարդացեք նաև
Նշում է, որ առանձնահատուկ կերակրատեսակ չունի, պատրաստում է այն, ինչ բոլորը, սակայն մի հետաքրքիր սովորույթ ունի, որը իրեն է փոխանցվել մորից: Տոնական սեղանին միշտ աղանձ է ունենում է` ձավարից ու կանեփից, որպես կանոն` կանեփը ավելի շատ:
«Մեր հյուրերն արդեն գիտեն, ու եթե հանկարծ աղանձը սեղանի մի անկյունում է լինում, որ լավ չի երևում, միանգամից ասում են. «Բա աղանձն ո՞ւր է»: Նրանք բոլորը համամիտ են այն հարցում, որ իմ աղանձը ամենալավն է: Մենք ընտանիքով նաև մի սովորույթ ունենք. 31-ին սեղան ենք նստում երեկոյան ժամը յոթին, լավ ընթրում ենք ու ճանապարհում հին տարին: Իսկ արդեն ժամը 12-ին, երբ ղողանջում են տոնական զանգերը, ամուսինս բացում է ավանդական շամպայնը ու դիմավորում ենք Նոր Տարին, այսպես ասած` արդեն դեսերտի սեղանի շուրջը»,- ասում է հանրապետական պատգամավորը:
Մանրամասն՝ կարդացեք այստեղ