Լրահոս
Դա պե՞տք է մեզ. «Ազգ»
Օրվա լրահոսը

Аргументы и Факты. «Լեռնային երկրի հրաշալի խոհանոցը»

Նոյեմբեր 02,2012 20:33

Հայերը չեն նախաճաշում, չեն ճաշում և չեն ընթրում, նրանք նստում են «հաց  ուտելու»: Ուտելուց առաջ «բարի ախորժակ» են միմյանց ասում այդ հյուրասեր և հրաշալի երկիր Նաիրիում, որը մեզ ավելի հայտնի է Արմենիա անունով: Այն հարուստ պատմությանբ, մշակույթով ու աներևակայելի բնությամբ հինավուրց երկիր է: Քրիստոնյաները համոզված են, որ Արարատ լեռան վրա են հայտնաբերվել Նոյան  տապանի մասունքները: Սա չնչին մասն է կազմում այն ամենի, ինչ կարելի է պատմել Հայաստանի մասին: Գրում է «Արգումենտի ի ֆակտի» թերթը Հայաստանի խոհանոցին նվիրված ծավալուն ակնարկում:

Հայկական խոհանոցը ավելի քան երկու հազար տարվա պատմություն ունի: Մինչև հիմա հայ ժողովուրդը շարունակում է հետևել իր խոհարարական ավանդույթներին, դրա հետ մեկտեղ իր բաղադրատոմսերն ուրիշների հետ էլ է կիսում ու այլ ազգերի խոհանոցներում իրենց ներդրումն ունենում:

Ակնարկի հեղինակը պատմում է հայկական ապուրների, հայկական ձևով միս պատրաստելու, Լավաշի, ձկնատեսակների, հայկական պանրի, մածունի, խոտաբույսերի և հայկական ալկոհոլային խմիչքների մասին:

 

 

Պատրաստեց Հովհաննես ԻՇԽԱՆՅԱՆԸ

 

 

 

 

 

Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը:

Մեկնաբանություններ (0)

Պատասխանել

Օրացույց
Նոյեմբեր 2012
Երկ Երե Չոր Հնգ Ուրբ Շաբ Կիր
« Հոկ   Դեկ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930