Հայերը չեն նախաճաշում, չեն ճաշում և չեն ընթրում, նրանք նստում են «հաց ուտելու»: Ուտելուց առաջ «բարի ախորժակ» են միմյանց ասում այդ հյուրասեր և հրաշալի երկիր Նաիրիում, որը մեզ ավելի հայտնի է Արմենիա անունով: Այն հարուստ պատմությանբ, մշակույթով ու աներևակայելի բնությամբ հինավուրց երկիր է: Քրիստոնյաները համոզված են, որ Արարատ լեռան վրա են հայտնաբերվել Նոյան տապանի մասունքները: Սա չնչին մասն է կազմում այն ամենի, ինչ կարելի է պատմել Հայաստանի մասին: Գրում է «Արգումենտի ի ֆակտի» թերթը Հայաստանի խոհանոցին նվիրված ծավալուն ակնարկում:
Հայկական խոհանոցը ավելի քան երկու հազար տարվա պատմություն ունի: Մինչև հիմա հայ ժողովուրդը շարունակում է հետևել իր խոհարարական ավանդույթներին, դրա հետ մեկտեղ իր բաղադրատոմսերն ուրիշների հետ էլ է կիսում ու այլ ազգերի խոհանոցներում իրենց ներդրումն ունենում:
Ակնարկի հեղինակը պատմում է հայկական ապուրների, հայկական ձևով միս պատրաստելու, Լավաշի, ձկնատեսակների, հայկական պանրի, մածունի, խոտաբույսերի և հայկական ալկոհոլային խմիչքների մասին:
Կարդացեք նաև
Պատրաստեց Հովհաննես ԻՇԽԱՆՅԱՆԸ