Հելոուինին ընդառաջ «Մեջիք Վելի» առցանց թերթը զրուցել է Թվին Ֆոլսի բնակիչ, Լիա Բաբայանի հետ` նշելով, որ Բաբայանը հայկական ընտանիքից է ու նա ամերիկյան կասերոլներ, համբուրգեր ու հոթդոգ ուտելով չի մեծացել: Նա հիշում է, որ իր տատիկը, երբ դդմով կերակուր էր պատրաստում, այդ սեզոնն անվանում էր «Դդմի ամիս»:
Նա ամենաշատը սիրում է խորանարդաձև դդումը, որի բաղադրության մեջ մտնում է կարագ, սոխ, բրինձ, քրքում, սամիթ և մի փոքր կարրի:
«Դա աշնանային ուտեստ է… մերձավորարևելյան փլավ», – ասում է Բաբայանը «Դդումը համը կլանելու հատկություն ունի»:
Կարդացեք նաև
Թեպետ նրա տատի բաղադրատոմսերը գրառված չեն, բայց Բաբայանը մտածում է գրի առնել իր հիշածները:
Պատրաստեց Հովհաննես ԻՇԽԱՆՅԱՆԸ