Ընդամենը տաս-տասներկու րոպեի ոչ այնքան բարդ աշխատանք, մի քանի ժամվա սպասում, եւ ձեր աղանդերային սեղանը զարդարված կլինի գեղեցիկ, ինքնատիպ եւ շատ համեղ մի քաղցրեղենով, որին իտալացիները կնքել են «Տիրամիսու» անվամբ:
Տիրամիսուն շատ արագ եւ հեշտ է պատրաստվում, միայն թե ձեռքի տակ լինեն այդ քաղցրավենիքի գլխավոր բաղադրիչները` «Մասկարպոնե» սերուցքային պանիրը (թող պանիր բառը ձեզ չվախեցնի, քանի որ իրականում «Մասկարպոնեն» քաղցրահամ է եւ ավելի շատ հիշեցնում է բարձր յուղայնության կաթնասեր) եւ «Սավոյարդի» տեսակի թքվածքաբլիթները: Դրանք այժմ հասանելի են երեւանյան սուպերմարկետներում: «Մասկարպոնեն» էժան չէ` կես կիլոգրամանոց տուփն արժե 3500-4200 դրամ: Սակայն, եթե հաշվի առնենք, որ սրճարաններում եւ ռեստորաններում մեկ բաժին «Տիրամիսուն» 1000-2000 դրամ արժե, իսկ մեկ տուփ «Մասկարպոնեից» առնվազն տաս-տասներկու բաժին «Տիրամիսու» է ստացվում, եւ այն հաստատ կգոհացնի ձեր հյուրերին եւ հարազատներին, ապա կարելի է համոզված ասել` игра стоит свечь.
500 գ «Մասկարպոնե» պանիր
Կարդացեք նաև
300 գ «Սավոյարդի» թխվածք
5 ձու,
200 գ շաքարավազ
400 գ թունդ սուրճ
1-2 ճաշի գդալ կոնյակ:
Պատրաստման եղանակը
1. Պատրաստել երկու թեյի բաժակ` մոտ 400 գ թունդ սուրճ: Սուրճը, որին ավելացնում ենք մեկ ճաշի գդալ կոնյակը, պետք է լցնել խորը, բայց լայն ափսեի մեջ: Աշխատեք սուրճի մրուրը չլցնել, ցանկալի է նույնիսկ քամել: Իսկ եթե ունեք էլեկտրական սրճեփ, շատ ավելի հարմար է դրանով պատրաստված սուրճն օգտագործել:
2. Թխվածքաբլիթները հերթով թաթախել սուրճի խառնուրդի մեջ եւ տեղավորել ապակե խորը, ցանկալի է ուղղանկյուն ամանի մեջ: Երբ ամբողջ ամանը թխվածքով ծածկած լինի, վրան լցնել կրեմը:
3. Կրեմի պատրաստման համար 5 ձվի դեղնուցը լավ հարել 200գ շաքարավազի հետ, ավելացնել «Մասկարպոնեն», շարունակել հարել, բայց նվազ ջանասիրությամբ:
4. Առանձին հարել սպիտակուցները եւ զգուշորեն ավելացնել դեղնուցի եւ «Մասկարպոնեի» խառնուրդին: Սպիտակուցը կրեմին ավելացնելը պետք է լինի շատ զգույշ գործողություն, առանց` հարիչի, փայտե կամ ռետինե գդալով:
5. Լցնել թխածքաբլիթների վրա: Եթե ապակե ամանը փոքր չափսեր ունի, կարելի է երկհարկանի պատրաստել: Այսինքն կրեմի կեսը լցնել, հետո էլի մի շարք սրճապատ թխվածք շարել, վրան լցնել կրեմի մնացած մասը:
6.Այսքանից հետո մնում է մեր աղանդերը դնել սառնարան` ամենաքիչը 4, սակայն ավելի լավ է` 24 ժամով: Սառնարանից հանելուց հետո վրան առատորեն կակաոյի փոշի ցանել եւ մատուցել:
7.«Տիրամիսուն» չափից դուրս նուրբ եւ փխրուն է, այնպես որ դանակով չեք կարող կտրել, վերցրեք որեւէ մեծ եւ հարմար գդալ, ու դրանով մատուցեք ձեր շեդեւրը:
Բարի ախորժակ: