Կենսաբանները եկել են այն եզրահանգման, որ խորովածը ոչ միայն համեղ է, այլ նաեւ խիստ օգտակար: Ըստ գիտնականների` խորոված միսը պարունակում է այնպիսի բաղադրիչներ, որոնք կանխում են քաղցկեղի, աչքի եւ սրտի հիվանդությունների զարգացումը: Այնուամենայնիվ, խորհուրդ չի տրվում խորոված պատրաստել շատ յուղոտ մսից:
Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի եւ հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը չպետք է բացահայտի լրատվական նյութի էական մասը: Կայքում լրատվական նյութերից քաղվածքներ վերարտադրելիս քաղվածքի վերնագրում լրատվական միջոցի անվանման նշումը պարտադիր է, նաեւ պարտադիր է կայքի ակտիվ հղումի տեղադրումը: