Ըստ ռուսական կայքերի, ապրիլի 21-ին Մոսկվայում կբացվի ղարաբաղյան խոհանոցի «Ժինգյալով հաց» փառատոնը: Փառատոնը կտեւի 10 օր: Առաջին անգամ է Մոսկվայի համադամասերներին ներկայացվում Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության խոհանոցը:
Ըստ տարածված հաղորդագրության, մոսկվացի հայտնի ռեստորանատեր Գայանե Բրեիովան (Աֆյան) ղարաբաղցի խոհարարների թիմի հետ կներկայացնի առաջին հերթին ժինգյալով հաց եւ սրան զուգահեռ՝ մսով կուրկուտ, կարմիր լոբով պաշտետ, դանդուռ՝ սխտորով եւ լոլիկով, թխած ավելուկ, ձյումջակ պանրով ու կանաչիով եւ թան:
Փառատոնի կազմակերպիչները այցելուներին կառաջարկեն նաեւ գաթա, տապակած ընկույզ, չորամիրգ եւ ուրցով թեյ։