Ահա որոշ հիվանդություններ եւ հիվանդագին վիճակներ, որոնց ժամանակ օգտակար է խնձորի քացախի օգտագործումը: Սակայն դա չի նշանակում, որ չպետք է դիմել բժշկի ու նրա հետ չխորհրդակցել:
– գլխացավեր,
– հոդացավեր,
– հաճախակի մրսածություն, բարձր զգայնություն տարբեր վարակիչ հիվանդությունների նկատմամբ,
– հոգնածություն,
– ճարպակալում, ավելորդ քաշ,
– բարակած մազեր, կոտրատվող եղունգներ,
– մաշկային քոր,
– սառը ձեռքեր եւ ոտքեր,
– հիշողության վատացում, ցրվածություն,
– տեսողության վատացում, աչքերի հոգնածություն,
– շնչարգելություն չնչին ֆիզիկական աշխատանքի ժամանակ,
– ատամնացավ, լնդերի բորբոքում եւ արյունահոսություն,
– թարախաբշտիկների առաջացում դեմքի մաշկի վրա,
– անքնություն:
Խնձորի քացախը օգտագործել մեղրի հետ: 1 թեյի գդալ խնձորի քացախին ավելացրեք նույնքան մեղր: Օգտագործեք օրը 3 անգամ, ուտելուց հետո: